Optimalizace metod kvantitativní proteomiky pro studium tepelné stability proteinů – Bc. Simona JUŘÍKOVÁ
Bc. Simona JUŘÍKOVÁ
Master's thesis
Optimalizace metod kvantitativní proteomiky pro studium tepelné stability proteinů
Optimization of quantitative proteomics methods for the study of thermal stability of proteins
Anotácia:
Jednou ze základních vlastností proteinů je tvorba specifických nekovalentních komplexů, které hrají klíčovou roli ve většině buněčných procesů. Předpokládá se, že všechny proteiny v buňce jsou součástí obrovské proteinové sítěinteraktomu, přičemž na jeden protein připadá průměrně pět interakčních partnerů. Pro pochopení dějů probíhajících v živých organismech je tedy studium proteinových komplexů …viacAbstract:
One of the basic properties of proteins is the formation of specific non-covalent complexes that play a key role in most cellular processes. It is assumed that all of the proteins in the cell are part of a huge protein network-an interactome, with an average of five interacting partners per protein. To understand the processes taking place in living organisms, the study of protein complexes is very …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. René Lenobel, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JUŘÍKOVÁ, Simona. Optimalizace metod kvantitativní proteomiky pro studium tepelné stability proteinů. Olomouc, 2018. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Biochemistry / Biochemistry
Práce na příbuzné téma
-
Termostabilita rtěnky a balzámu na rty
Adriana Páterová -
Termostabilita komplexů p53-DNA.
Nikol MIKYSKOVÁ -
Termostabilita komplexů BRCA1-DNA.
Anna NIZIOLOVÁ -
Termostabilita bentonitových pojiv Česko - Slovenské provenience
Karel Gál -
Porovnání vlastností standardů luteinu pořízených od různých firem
Monika TRUDIČOVÁ -
Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka
Jiří Štěpánek -
Charakterizace nových biokatalyzátorů z psychrofilních a termofilních bakterií
Lukáš Chrást
Názov
Vložil
Vložené
Práva