Bakterie rodu Listeria v potravinách – Jakub Svoboda
Jakub Svoboda
Diplomová práce
Bakterie rodu Listeria v potravinách
Bacteria of the genus Listeria in food
Anotace:
Cílem této práce je shrnout výhody a nevýhody různých metod sloužících k detekci Listeria spp. a otestovat některé metody mikrobiálních testů na vybraných druzích potravin, které dle literatury mohou být s největší pravděpodobností kontaminované. K detekci byla využita kultivační metoda na selektivních a chromogenních médiích. Celkem z šestnácti vzorků byly čtyři pozitivní na výskyt Listeria spp. Přínosem …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2018
Identifikátor:
http://evskp.uhk.cz/eM5448
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2018
- Vedoucí: Ing. Vladimír Dvořák, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Klaban
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 9. 2018 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Hradec KrálovéUniverzita Hradec Králové
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biologie / Systematická biologie a ekologie
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt atypických salmonel v potravinách v EU 2013-2018
Veronika ŠTVRTŇOVÁ -
Fyziologické účinky antioxidantů přítomných v potravinách
Kateřina Ordeltová -
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech
Kseniia Fadeeva -
Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech
Karolína Brandová -
Karotenoidy v potravinách - biochemie karotenoidů, výskyt v potravinách, možnosti stanovení
Lucie Šilhová -
Aplikace molekulárně biologických metod při detekci genů a degradaci vybraných mikrobiálních metabolitů v potravinách
Hana Pištěková -
Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer
Název
Vložil
Vloženo
Práva