Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot – Bc. Martin Doležal
Bc. Martin Doležal
Diplomová práce
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
The flow properties of liquid egg products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vybranými reologickými vlastnostmi vaječných žloutků, bílků a melanží u slepičích vajec, vajec obohacených o vitamín D a vajec obohacených o Selen a Jód. Vejce byla skladována po dobu 4 týdnů při konstantní teplotě 6 °C. Dále je v práci popsán vliv skladování na fyzikální vlastnosti (hmotnost a index tvaru) vajec. U vajec byl prokázán během čtyřtýdenní skladování úbytek …víceAbstract:
This diploma thesis deals with selected rheological properties of egg yolks, proteins and mélange in hen eggs, eggs enriched with vitamin D and eggs enriched with Selenium and Iodine. The eggs were stored for 4 weeks at a constant temperature of 6 ° C. Furthermore, the work describes the effect of storage on the physical properties (weight and shape index) of eggs. Eggs lost weight during four weeks …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková -
Reologické vlastnosti směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky
Barbora ČEDÍKOVÁ -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Reologické vlastnosti nátěrových hmot používaných v automobilovém průmyslu
Patrik Lenoch