Jana VRTALOVÁ
Bakalářská práce
Přidatné látky v potravinách
Food additives
Anotace:
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou stručně popsány přídatné látky v potravinách, jejich charakteristika, použití a legislativa. Blíže a podrobněji se v této práci věnuji kofeinu, jeho chemickému složení, původu, využíti, pozitivním i negativním účinkům a v neposlední řadě jeho vlivu na sportovní výkon. V praktické části je předmětem …víceAbstract:
The bachelor thesis consists of two parts - theoretical and practical. The theoretical section briefly describes food additives, their characteristics, use and related legislation. The major focus of the thesis is caffeine and its chemical composition, origins, use, positive as well as negative effects, and last but not least, its impact on sports performance. The practical section of the work then …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2014
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MUDr. Lenka Luhanová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VRTALOVÁ, Jana. Přidatné látky v potravinách. Plzeň, 2014. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta zdravotnických studií
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta zdravotnických studiíVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta zdravotnických studiíBakalářský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Asistent ochrany a podpory veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
Aditiva v dětských výživách
Nikol Horáková -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Aditiva
Tereza DYDOWICZOVÁ -
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Aditiva ve víně
Veronika Hermanová -
Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Markéta BÁRTOVÁ