Sušení jako metoda konzervace masa a masných výrobků – Eva Velecká
Eva Velecká
Bakalářská práce
Sušení jako metoda konzervace masa a masných výrobků
Dry Curing as a Conservation Method of Meat and Meat Products
Anotace:
V úvodu této práce se čtenář seznámí s historií a významem masa pro lidstvo, jeho spotřebou, chemickým složením a metodami stanovování daných látek. Dále je zde zmínkao procesu výroby trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobcích, fermentova-ných masných výrobcích, a především syrových šunek a sušeného masa. Také jsem se zaměřila na případná rizika plynoucí z takto vyrobených produktů, legislativu …víceAbstract:
In the beginning of the thesis a reader will be apprised of a historical importance of meat to people, its consumption, chemical content and methods of its definition. There is a mention of a production process of durable heat-treated meat products, fermented meat products, raw hams and dry cured meat. I also focused on possible risks related to this type of products, legislation, specific products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Planned obsolescence: Understanding the reality of durable goods obsolescence and consumers' disposal behaviour
Jana Nejedlá -
Sledování průběhu technologických změn u trvanlivých masných výrobků
Milada Vašíčková -
Sušené maso a jeho výroba
Andrea Kútna -
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Klára Nezvalová