Význam ovoce v lidské výživě – Mgr. Marie Motáčková
Mgr. Marie Motáčková
Bakalářská práce
Význam ovoce v lidské výživě
Anotace:
Ovoce je důležitou součástí výživy člověka, obsahuje řadu protektivních látek, které se uplatňují v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny a dalších neinfekčních chorob. V textu jsou charakterizovány některé protektivní látky ( karotenoidy, vláknina, vitamin C a polyfenoly).Především jsou však charakterizovány jednotlivé druhy ovoce známého i méně známého(jejich nutriční hodnoty a biologické …víceAbstract:
Fruits consumption plays important role in prevention of many diseases such as cancer, cardiovascular diseases and other non infectious diseases. Phytochemicals ( vitamin C, carotenoids, dietary fibre, polyphenols) are characterised in this work. Fruits is divided to some groups (pome fruits, stone fruits, berry fruit and tropical fruits) Each Fruit variety is characterised by their nutritious value …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/prnug/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2006
- Vedoucí: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Výživa člověka