Mgr. Marie Motáčková

Bachelor's thesis

Význam ovoce v lidské výživě

Anotácia:
Ovoce je důležitou součástí výživy člověka, obsahuje řadu protektivních látek, které se uplatňují v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny a dalších neinfekčních chorob. V textu jsou charakterizovány některé protektivní látky ( karotenoidy, vláknina, vitamin C a polyfenoly).Především jsou však charakterizovány jednotlivé druhy ovoce známého i méně známého(jejich nutriční hodnoty a biologické …viac
Abstract:
Fruits consumption plays important role in prevention of many diseases such as cancer, cardiovascular diseases and other non infectious diseases. Phytochemicals ( vitamin C, carotenoids, dietary fibre, polyphenols) are characterised in this work. Fruits is divided to some groups (pome fruits, stone fruits, berry fruit and tropical fruits) Each Fruit variety is characterised by their nutritious value …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2006
  • Vedúci: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / odbor:
Specializations in Health Science / Human Nutrition

Práce na příbuzné téma