Stanovení vybraných sacharidů v mléčných systémech – Bc. František Neduchal
Bc. František Neduchal
Master's thesis
Stanovení vybraných sacharidů v mléčných systémech
Determination of Selected Carbohydrates in Milk Systems
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou stanovení sacharidů v mléku a tekutých mléčných výrobcích (smetana, mléčné nápoje, kysané mléčné výrobky, bezlaktózové vý-robky) a jejich charakteristikou. Přesněji je zaměřena na identifikaci mono- a oligosacharidů analytickou metodou HPLC-RI. Hlavním cílem bylo navržení, optimalizace a validace metodiky. Dalším cílem pak bylo stanovení mono- a oligosacharidů …viacAbstract:
This thesis deals with the determination of carbohydrates in milk and liquid dairy products (cream, milk drinks, fermented dairy products, lactose-free dairy products) and their char-acteristics. Specifically, it is focused on the identification of mono- and oligosaccharides using analytical method HPLC-RI. The main aim of the theis was to design, optimize and validate methodology. Another goal of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2016
Zverejniť od: 29. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Neduchal, František. Stanovení vybraných sacharidů v mléčných systémech. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová -
Motivace kojících žen darovat mateřské mléko
Barbora MATĚJKOVÁ -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný