Sirupy k doslazování ve stravě člověka – Martina NANJAŠOVÁ
Martina NANJAŠOVÁ
Bakalářská práce
Sirupy k doslazování ve stravě člověka
Liquid sweeteners in human diet
Anotace:
Bakalářská práce "Sirupy k doslazování ve stravě člověka" pojednává o sladidlech ve formě sirupů. V teoretické části práce jsou stručně popisována sladidla, definice sirupů a jejich legislativa. Dále jsou porovnávány sirupy s cukrem z výživového hlediska a možnosti jejich využití v kuchyni. Následuje část, která se zabývá konkrétně jednotlivými sirupy, jejich složením, v některých případech i vstupní …víceAbstract:
The bachelor thesis "Liquid sweeteners in human diet" deals with sweeteners in the form of syrups. In the theoretical part of the thesis, sweeteners are briefly described, as well as the definition of syrups, their legislation, and they are also compared from a nutritional perspective with sugar. The potential uses of syrups in the kitchen are also discussed. This is followed by a section that specifically …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NANJAŠOVÁ, Martina. Sirupy k doslazování ve stravě člověka. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv bezu černého, ženšenu pravého a zázvoru lékařského na diabetes mellitus, chřipku a kardiovaskulární onemocnění.
Josef Kovář -
Kardiovaskulární onemocnění psů
Pavlína Klimentová -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Vliv zvířat na redukci rizik kardiovaskulárních onemocnění člověka
Eliška Švihlová -
Klinické veterinární diety jako nástroj terapie a prevence onemocnění psů
Iveta Marešová -
Dědičná onemocnění plemene dobrman
Dominika Antlová -
Farmaceuticky významné přírodní polyfenoly
Vanda Zindrová -
Výživa seniorů a prevence vybraných onemocnění
Magdalena Zichová