Interakce kůže a jejích složek s povrchově aktivními látkami – Bc. Alžběta SEDLAČÍKOVÁ
Bc. Alžběta SEDLAČÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Interakce kůže a jejích složek s povrchově aktivními látkami
Interactions of the skin with surfactants
Abstract:
Tato práce je zaměřena na popis interakcí kůže a jejích složek s povrchově aktivními lát-kami (PAL). V první části je popsána fyziologie a anatomie kůže. Velká část je zaměřena na povrchově aktivní látky. Závěrečná část je věnována interakcím kůže s PAL. Mytím pokožky nastávají změny ve fyzikálních vlastnostech kůže. Prokazatelné jsou např. změny v pH pokožky a v transepidermální ztrátě vody (TEWL …moreAbstract:
The aim of this work is to provide description of interactions of the skin with surfactants. In the first part the phisiology and the anatomy of the skin is described. Great part of the work is focused on surfactants. End part concerns with their mutual interactions. Changes in the physical properties of the skin occur after washing. For example, changes in skin surface pH and transepidermal water …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier:
7757
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SEDLAČÍKOVÁ, Alžběta. Interakce kůže a jejích složek s povrchově aktivními látkami. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Transepidermální ztráta vody a bariérová funkce kůže
Anna KRACÍKOVÁ -
Interaktomika: Kombinace přístupů in vitro a in silico
Petr Lapčík -
Studium vybraných vlastností Cas (CRISPR associated) proteinů in vitro
Martin Dudáš -
Objasnění funkce proteinu FSTL1 v mitochondriálním energetickém metabolismu in vitro a u srdečního selhání.
Martin Hořák -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
Natálie Holanová -
Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro
Jana Dunová -
Příprava fluorescenčně značeného retrovirového glykoproteinu pro studium jeho interakce s matrixovým proteinem in vitro
Hana Čermáková