Jitka VESELÁ
Bakalářská práce
Fermentované mléčné výrobky
Fermented milk products
Anotace:
Teoretická část bakalářské práce popisuje technologii výroby fermentovaných mléčných výrobků, jejich charakteristiku, druhy a vlastnosti. Zabývá se bakteriemi mléčného kysání, které jsou významné z hlediska výroby fermentovaných mléčných výrobků. Praktická část bakalářské práce se věnuje průzkumu sortimentu fermentovaných mléčných výrobků v rámci České republiky a screening zahraničních produktů na …víceAbstract:
The theoretical part of this bachelor thesis describes the production technology of fermented milk products, their characteristics, types and properties. It deals with lactic acid bacteria that are significant to the production of fermented milk products. Experimental part is dedicated to exploring the range fermented milk products in the Czech Republic and the screening of foreign products on the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VESELÁ, Jitka. Fermentované mléčné výrobky. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků
Simona HYBŠOVÁ -
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Ivana Mešková -
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Pavla Fialová -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová