Analýza těkavých látek ve vzorcích vybraných bylin pomocí plynové chromatografie – Bc. Jana Klímová
Bc. Jana Klímová
Diplomová práce
Analýza těkavých látek ve vzorcích vybraných bylin pomocí plynové chromatografie
Analysis of volatile compounds in herb samples using gas chromatography
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá identifikací a kvantifikací těkavých látek ve vzorcích vybraných bylin. V teoretické části jsou popsány látky vyskytující se v rostlinách jako produkty sekundárního metabolismu, a to zejména silice, jejich extrakce a identifikace pomocí plynové chromatografie. Dále jsou popsány jednotlivé byliny vybrané pro analýzu. Experimentální část zahrnuje optimalizaci podmínek sorpce …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the identification and quantification of volatile compounds in samples of selected herbs. The theoretical part describes the substances occurring in plants as products of secondary metabolism, especially essential oils, their extraction and identification by gas chromatography. Further, the individual herbs selected for analysis are described. Experimental section includes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2013
- Vedoucí: doc. Ing. Petr Česla, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Klímová, Jana. Analýza těkavých látek ve vzorcích vybraných bylin pomocí plynové chromatografie. Pardubice, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Využití mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení volatilních organických látek ve vodách
Lukáš EICHLER -
Využití techniky mikroextrakce tuhou fází (SPME) pro analytickou extrakci perzistentních organických polutantů.
Jan Brulík -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva
Dominika Šuhajová