Porovnání vybraných masných výrobků z hlediska jejich výživové hodnoty – Bc. Lukáš Gabrhel
Bc. Lukáš Gabrhel
Diplomová práce
Porovnání vybraných masných výrobků z hlediska jejich výživové hodnoty
Comparison of Selected Meat Products According to the Nutritional Value
Anotace:
Obsahem teoretické části diplomové práce je především problematika masných výrobků, a to zejména rozdělení, požadavky na označování dle legislativy, technologie výroby, analytické metody hodnocení a některá možná zdravotní rizika spojovaná s jejich konzumací. Praktická část práce je věnována stanovení obsahu celkových bílkovin, tuku, soli a sušiny u 20 vybraných masných výrobků. Výrobky byly rozděleny …víceAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis focuses on meat products, especially distribution, labeling according to the legislation, processing technology, analytical methods and some possible health risks associated with consumption. The practical part of the thesis is aimed to determine the content of total protein, fat, salt and dry matter in 20 selected meat products. Based on similarities, these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovplyvňujúce výživové hodnoty jedál pripravovaných v reštauráciách
Julius Mock -
Výživová hodnota vegetariánského jídelníčku
Hana Havlová -
Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc
Pavel Koranda -
Nutriční hodnota vybraných masných výrobků
Jana Hajduchová -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Stanovení výživové hodnoty masných výrobků
Markéta Piechowiczová -
Klamavé označování výrobků a služeb se zaměřením na klamavé označování masa a masných výrobků
Jan Maršálek -
Obaly na maso a masné výrobky a jejich označování
Iva Heinereichová