Hodnocení kvality siláží vojtěšky seté v závislosti na pořadí seče a ročníku – Bc. Jan Zitta
Bc. Jan Zitta
Diplomová práce
Hodnocení kvality siláží vojtěšky seté v závislosti na pořadí seče a ročníku
Evaluation of the quality of silage of alfalfa sown depending on the order of mowing and year
Anotace:
ABSTRAKT Cílem této práce bylo porovnání obsahu vybraných anorganických a organických látek v silážích vojtěšky seté v závislosti na pořadí seče a ročníku a její vliv na obsah vybraných organických a anorganických živin. Hodnoceny byly 4 seče v každém roce, a to od roku 2015 do roku 2018. V druhé časti se pomocí rozborů prakticky zjišťoval obsah vybraných organických a anorganických látek (hrubý protein …víceAbstract:
The aim of this work was to compare the content of selected inorganic and organic substances in alfalfa silages depending on the order of mowing and year and its influence on the content of selected organic and inorganic nutrients. 4 mowings were evaluated in each year, from 2015 to 2018. In the second part, the content of selected organic and inorganic substances (crude protein, water-soluble sugars …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
- Oponent: Ivana Rypová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce
Miriam Kuběnová -
Ekonomika výroby siláží ze zavadlé píce
Martin Vlček -
Využití aditiv při výrobě siláží ze zavadlé píce
Jiří Sankot -
Technologie výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce
Miriam Kuběnová -
Ekonomika výroby siláží ze zavadlé píce
Martin Vlček -
Porovnání procesů výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce
Vojtěch Látal -
Využití aditiv při výrobě siláží ze zavadlé píce
Jiří Sankot -
Vliv zavadání, kontaminace píce zeminou a použitých konzervantů na kvalitu a zdravotní bezpečnost siláží vojtěšky seté
Kristýna Spáčilová