Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví – Monika Ehrenbergerová
Monika Ehrenbergerová
Bakalářská práce
Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví
Phenolic compounds and their effect on human health
Anotace:
Práce je věnována biologicky aktivním sloučeninám z rostlin, a to zejména fenolovým sloučeninám a jejich vlivu na řadu onemocnění, mezi které patří kardiovaskulární, neurodegenerativní nebo nádorová onemocnění. První část se zabývá volnými radikály, které vyvolávají oxidační stres a následně antioxidanty, které jsou schopné zhášet tyto volné radikály. Druhá část se věnuje zejména fenolovým sloučeninám …víceAbstract:
This thesis is devoted to biologically active compounds from plants, especially phenolic compounds, and their effect on number of diseases, including cardiovascular, neurodegenerative diseases or cancer illnesses. The first part deals with free radicals that cause oxidative stress and then antioxidants that are able to quench these free radicals. The second part deals with phenolic compounds themselves …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Dana Homolková, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
EHRENBERGEROVÁ, Monika. \textit{Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/qcpn4e/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu
Alžběta Maryšková -
Výskyt a význam fenolových sloučenin v potravinách.
Kristýna Hvězdová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová -
Oxidativní stres kančích spermií a možnost jeho modulace gasotransmitery.
Martin Kadlec -
Oxidační stres a jeho vliv na rozvoj nádorového onemocnění
Soňa Měřičková -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty v bylinných čajích
Anna Procházková -
Syntetické antioxidanty a jejich klinická relevance v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Marie Váňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva