Natálie STOČKOVÁ

Bachelor's thesis

Výživa při alimentárních nákazách

Nutrition during alimentary infections
Abstract:
Alimentární nákazy (známé také jako alimentární infekce) jsou onemocnění způsobeny různými etiologickými agens, převážně bakteriemi, viry, bakteriálními toxiny a parazity. Nejčastější příčinou vzniku tohoto onemocnění bývají kontaminované potraviny, nebo voda. Pro alimentární nákazy je charakteristické postižení trávicího systému, jedná se zejména o průjmová onemocnění. Toto onemocnění postihuje všechny …more
Abstract:
Foodborne illnesses (also known as foodborne infections) are diseases caused by various etiological agents, mainly bacteria, viruses, bacterial toxins, and parasites. The most common cause of these diseases is contaminated food or water. Gastrointestinal symptoms are characteristic of foodborne illnesses, primarily diarrhea. This disease affects all age groups, and for the youngest or oldest individuals …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Petra Macounová

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

STOČKOVÁ, Natálie. Výživa při alimentárních nákazách. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

University of Ostrava

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Health Protection and Promotion / Health Protection and Promotion