Bc. Jana KOLLARČÍKOVÁ

Diplomová práce

Galicismy z oblasti gastronomie v současném českém lexiku

Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na francouzské přejímky z oblasti gastronomie v současném českém lexiku. Práce se zprvu zaobírá tematikou přejímání cizích slov obecně. Poté konkrétněji charakterizuje galicismy, které byly přejaty do českého jazyka v průběhu historie, a nakonec vymezuje přejímky z oblasti gastronomie. Vybraný a definovaný korpus přejatých slov je následně podroben hlubší lingvistické analýze …více
Abstract:
The thesis focuses on French loanwords from the field of gastronomy in contemporary Czech lexis. The thesis first deals with the topic of foreign word adoption in general. It then characterizes more specifically the gallicisms that have been adopted into the Czech language throughout history, and finally defines adoptions from the field of gastronomy. The selected and defined corpus of adopted words …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. et Mgr. Radka Mudrochová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KOLLARČÍKOVÁ, Jana. Galicismy z oblasti gastronomie v současném českém lexiku. Plzeň, 2022. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

Fakulta filozofická

Magisterský studijní program / obor:
Učitelství francouzštiny pro střední školy / Učitelství francouzštiny pro střední školy