Pivovarské technologie v ČR a ve světě – Pavlína Hambálková
Pavlína Hambálková
Bakalářská práce
Pivovarské technologie v ČR a ve světě
Brewing technologies in the Czech Republic and around the world
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na technologii výroby piva v České republice i ve světě. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické popisuje historii piva od jeho počátku až po současnost. Vypracována je technologie výroby včetně používaných surovin a postupů. Zvláště se pak zaměřuje na fenomén českého piva, na jeho charakteristiku a originalitu vůči jiným produktům. V praktické části …víceAbstract:
The bachelor's thesis focuses on beer production technology in the Czech Republic and around the world. It is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part describes the history of beer from its origins to the present day. The production technology is elaborated, including the raw materials and processes used. It particularly focuses on the phenomenon of Czech beer, its characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Historie a současnost pivovarů v Českém Slezsku.
Adam Karčmář -
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Vlastimil NOHEJL -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Chráněné označení "České pivo" a jeho pozice na tuzemském trhu
Lukáš POLANECKÝ -
Pivo v ČR. Marketing, preference spotřebitele.
Kateřina Málková -
Pivo – „tekutý chléb“ ze statistického pohledu
Monika Hylenová -
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Vlastimil NOHEJL -
Pivo pro konzumenty s metabolickým omezením
Tomáš Vaško