Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí – Lenka Halmová
Lenka Halmová
Bakalářská práce
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Antioxidant substances contained in wine in relation to the digestive tract
Anotace:
Onkologická onemocnění jsou v České republice druhou nejčastější příčinou úmrtí. Nádory trávicího traktu zaujímají v této bilanci významné místo. Nejméně příznivou prognózu mají nádory pankreatu, jater, žaludku, jícnu a střev. Bakalářská práce se zpočátku zabývá stručným popisem fenolických látek a antioxidačních komponent ve víně a dále seznamuje čtenáře v souvislosti vztahu vína a antioxidačních …víceAbstract:
Oncological diseases in the Czech Republic, the second leading cause of death. Tumors of the digestive tract in this balance occupy an important place. The least favorable prognosis have tumors of the pancreas, liver, stomach, esophagus and intestines. The Bachelor thesis deals with a brief description of the phenolic substances and antioxidant component in wine and also introduces the reader in the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Pavel Horký, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová -
Biological Activity of Selected Natural Phenols
Zuzana HANÁKOVÁ -
Wine Marketing
Maralmaa Anand -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Californian Wine Culture and its McDonaldization
Adela Turlington -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Valuation and Value Drivers in the Georgian Wine Industry
Tamta Gventsadze -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka
Název
Vložil
Vloženo
Práva