Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí – Lenka Halmová
Lenka Halmová
Bachelor's thesis
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Antioxidant substances contained in wine in relation to the digestive tract
Abstract:
Onkologická onemocnění jsou v České republice druhou nejčastější příčinou úmrtí. Nádory trávicího traktu zaujímají v této bilanci významné místo. Nejméně příznivou prognózu mají nádory pankreatu, jater, žaludku, jícnu a střev. Bakalářská práce se zpočátku zabývá stručným popisem fenolických látek a antioxidačních komponent ve víně a dále seznamuje čtenáře v souvislosti vztahu vína a antioxidačních …moreAbstract:
Oncological diseases in the Czech Republic, the second leading cause of death. Tumors of the digestive tract in this balance occupy an important place. The least favorable prognosis have tumors of the pancreas, liver, stomach, esophagus and intestines. The Bachelor thesis deals with a brief description of the phenolic substances and antioxidant component in wine and also introduces the reader in the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Pavel Horký, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová -
Biological Activity of Selected Natural Phenols
Zuzana HANÁKOVÁ -
Wine Marketing
Maralmaa Anand -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Californian Wine Culture and its McDonaldization
Adela Turlington -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Valuation and Value Drivers in the Georgian Wine Industry
Tamta Gventsadze -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights