Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka – Bc. Kateřina Slintáková
Bc. Kateřina Slintáková
Diplomová práce
Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka
Manufacturing of Pasta Filata Cheeses from Different Kinds of Milk
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo optimalizovat výrobu sýrů typu pasta filata a pokusit se o částečnou či úplnou substituci kravského mléka kozím mlékem. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé receptury a byla vybrána ta nejvhodnější. Na vybraných vzorcích pak byla provedena, základní chemická, texturní a senzorická analýza. Z výsledků pokusu vyplynulo, že substituce kravského mléka kozím mlékem …víceAbstract:
The aim of this thesis was to optimize manufacturing of pasta-filata cheeses and to attempt partial or complete substitution of cow's milk with goat's milk. All those pasta-filata cheeses were produced under laboratory condition. There were tested different recipes and the most appropriate one has been chosen. A basic chemical, textural and sensory analysis was done on selected samples. The results …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Slintáková, Kateřina. Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sýry typu "Pasta-Filata"
Marie Chvatíková -
Faktory ovlivňující texturu pařených sýrů
Kateřina Szewczyková -
Technologický postup výroby pařených sýrů
Veronika Skýpalová -
Distribuce molárních frakcí kaseinu u pařených sýrů
Natalia Vladimirovna ONIPCHENKO -
Změna mikroflóry pařených sýrů v průběhu výroby a skladování
Iva MARTINKOVÁ -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková