Kvasinky a jejich biotechnologické využití – Natálie Stankovičová
Natálie Stankovičová
Bakalářská práce
Kvasinky a jejich biotechnologické využití
Yeasts and their biotechnological applications
Anotace:
Kvasinky jsou považovány za nejstarší mikroorganismy, které lidé využívali ke kvašení potravin a alkoholických nápojů. Technologie, které vznikly na základě těchto dávných procesů, posloužily jako základ pro současné průmyslové biotechnologie. Náplní mé bakalářské práce jsou základní poznatky o kvasinkách a jejich biotechnologickém využití. V první části je obsažena historie a obecná charakteristika …víceAbstract:
Yeasts are thought to be the oldest microorganisms used by humans to ferment food and alcoholic beverages. The technologies that emerged from these ancient processes have served as the basis for today's industrial biotechnology. The focus of my bachelor thesis is on the basic knowledge of yeasts and their biotechnological applications. The first part covers the history and general characteristics of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Alena Saláková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Molekulární biologie a biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie
Radim Holešinský