Vendula GRUNTOVÁ
Bakalářská práce
Aditiva v potravinách
Food additives
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá všeobecně aditivy a především se zaměřuje na ty, které mohou nepříznivě působit na lidské zdraví. V této práci definuji pojem aditivní látky a vybrané rozebírám více do hloubky. Práce se dále soustředí na informovanost spotřebitele o aditivech a jeho vztahem k nim. Celá práce je rozdělena do dvou částí, kdy první část je teoretická a najdeme v ní kapitoly zaměřující …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with addictive substances in foods which are known like ESS-food. Generally deals with additives with a focus on additives unfavorable to human health. In this work I define the term "additive" and selected from them. My Bachelor Thesis also focuses on consumer awareness of the supplements and their attitude to them. The whole thesis is divided into two parts when the first …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
GRUNTOVÁ, Vendula. Aditiva v potravinách. Plzeň, 2018. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Výchova ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Markéta BÁRTOVÁ -
Aditiva E250 a E251 v masných výrobcích
Jana Hajduchová -
Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení
Veronika Faltusová -
Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka
Daniela Malířová -
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka
Michaela MANOVÁ