Portská vína - historie, současnost a technologie výroby. – Kateřina Balážová
Kateřina Balážová
Bachelor's thesis
Portská vína - historie, současnost a technologie výroby.
Port wine - history, present and production technology
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá historií vzniku portského vína. Zaměřuje se na klimatické a půdní podmínky, které jsou nejlepší pro zrání révy vinné v této oblasti. Následně popisuje odrůdy, které jsou nejvhodnější pro výrobu tohoto vína a technologické zpracování. Přibližuje typy portských vín, které vznikají jak kupáží tak následným zráním ve sklepích Lodges. V neposlední řadě se zabývá institucí …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the history of port wine production. It is focused on climatic and soil conditions that are best for ripening grapevines in this area. Then it describes the varieties that are best suited for making this wine and processing. It describes the types of port wines that come into existence both by cuvée and following aging in the Lodges cellars. Last but not least, it deals …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Fortifikovaná vína Portugalska
Jan Sečka -
Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty.
Marie Jelínková -
Srovnání těkavých aromatických sloučenin u základních a fortifikovaných vín
Jana Košková -
Možnosti výroby fortifikovaných vín
Michaela Kulhánková -
Možnosti vinifikace fortifikovaného vína
Martin Hanúsek -
Aromatizovaná a dolihovaná vína.
Romana Marešová