Konzervanty přírodního původu jako alternativy siřičitanům v potravinách – Martina Kmeťová
Martina Kmeťová
Bakalářská práce
Konzervanty přírodního původu jako alternativy siřičitanům v potravinách
Plant-derived food preservatives as alternatives to sulfites
Anotace:
V současné době se čerstvé krájené (tzv. "fresh cut") potraviny, sušené ovoce a zpracovaná zelenina nejčastěji ošetřuje proti kažení a hnědnutí siřičitany, které ovšem u jisté části populace způsobují nežádoucí zdravotní rizika. Kromě toho si zákazníci žádají potraviny bez přidání chemických látek. Bakalářská práce má za cíl formou literární rešerše zmapovat látky s vlastnostmi podobnými jako siřičitany …víceAbstract:
In present, fresh-cut foods, dried fruits and processed vegetables are often treated with sulfites against the spoilage and enzymatic browning. However, these additives cause undesirable health risks at a certain portion of the population. In addition, customers demand food without added chemicals. This Bachelor thesis is a literature review of substances with similar properties such as sulfites. These …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KMEŤOVÁ, Martina. \textit{Konzervanty přírodního původu jako alternativy siřičitanům v potravinách}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/ratunc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Energetické nápoje a jejich přírodní alternativy
Barbora Čápová -
Kořenová čistírna odpadních vod - přírodní alternativa tradičních technologií
Kateřina Jendřejková -
Podnikatelský plán – Přírodní brčka jako alternativa k plastovým brčkům
Filip Váhala -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Přírodní bylinné společenstvo jako alternativa trvalkových záhonů
Barbora Novotná -
Přírodní sladidla - alternativa cukru
Kateřina Kratochvílová -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur
Název
Vložil
Vloženo
Práva