Antimikrobiálny efekt semien révy vinnej – Bc. Adam Záhora
Bc. Adam Záhora
Diplomová práce
Antimikrobiálny efekt semien révy vinnej
Antimicrobial effect of grapevine seed
Anotace:
Práce se zabývá testováním antimikrobiální aktivity semen révy vinné, v literární rešerši souhrnem poznatků biologicky aktivních látek vyskytujících se v semenech révy vinné (Vitis vinifera) a struční obecnou charakteristikou vybraných druhů mikroorganizmů. V praktické části práce se testoval antimikrobiální efekt extraktu semen získaných z moštových odrůd pěstovaných v ČR. Prvá část práce se zabývá …víceAbstract:
The thesis deals with testing the antimicrobial activity of the seed extracts from grapevine, in the research data summary of biologically active substances contained in the vine seed (Vitis vinifera) and brief general characteristic of selected species of microorganisms. In the practical part of thesis was examined antimicrobial effect of seed extracts obtained from grape wine varieties grown in ČR …víceAbstract:
Práca sa zaoberá testovaním antimikrobiálnej aktivity semien révy vinnej, v literárnej rešerši súhrnom poznatkov biologicky aktívnych látok obsiahnutých v semenách révy vinnej (Vitis vinifera) a stručnou všeobecnou charakteristikou vybraných druhov mikroorganizmov. V praktickej časti práce sa testoval antimikrobiálny efekt extraktu semien získaného z moštových odrôd pestovaných v ČR. Prvá časť práce …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití pokrutin ze semen révy vinné v gastronomii
Lucie Damborská -
Metody získávání a využití olejů ze semen révy vinné
Karolína Hrnčiříková -
Ověření účinnosti šnekového lisu při lisování oleje ze semen révy vinné
Nicole Gottwaldová -
Studium biologicky aktivních látek u semen révy vinné a jejich vlivu na vybrané biochemické markery u Rattus norvegicus
Lenka Tomášková -
Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů
Vladimír Škrábek -
Ověření účinnosti a využití lisu pro lisování olejnatých semen
Zdena Jackson -
Analýza využití matoliny pro separaci semen a energetické účely
David Ludín -
Energetické zhodnocení biopaliv různé skladby ze surovin vinohradnické a vinařské produkce
Anna Kotková
Název
Vložil
Vloženo
Práva