Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa – Bc. Vitalii Varha
Bc. Vitalii Varha
Master's thesis
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
The effect of different way of ageing on physiochemical and organoleptic characteristics of beef
Anotácia:
Maso je důležitou složkou naší stravy. V poslední době globálně lze vidět narůst v konzumaci této potraviny. Cena, barva a množství viditelného tuku u čerstvého masa jsou zásadními znaky ovlivňující rozhodování o koupi. Kromě toho je mezi spotřebiteli tendence upřednostňovat některé druhy masa, ze kterých má každé své klady a zápory. Kombinace vyšší ceny s nedostačující křehkostí jsou pravděpodobně …viacAbstract:
Meat is an essential part of our diet. We can notice a global increase in the consumption of this particular food product in recent years. Price, colour and amount of visible fat in fresh meat are essential characteristics impacting consumers' purchasing decisions. It should be noted there is a tendency among consumers to favour certain types of meat, each with its own advantages and disadvantages …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
- Oponent: Nicole Lebedová, Ing., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VARHA, Vitalii. \textit{Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/rgoeeu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků (Dama dama) při různých způsobech výkrmu
Eva Kudrnáčová -
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
Matěj KOŘÁN -
Vliv zinku ve výživě drůbeže na senzorické vlastnosti masa
Šárka Němečková -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na texturní a organoleptické vlastnosti tavených sýrů
Jiří NEKVAPIL -
Vlivy působící na organoleptické vlastnosti masných výrobků
Eva BAŽANTOVÁ -
Vliv alternativních krmiv na růst, výtěžnost a senzorické vlastnosti masa lososovitých ryb.
Róbert PFLUG -
Charakteristika svalových vláken v mase různých plemen skotu a její vztah ke kvalitě hovězího masa
Nicole Lebedová -
Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa
Kristýna Sucháčková
Názov
Vložil
Vložené
Práva