Vývoj nového typu nápoje na bázi sladké syrovátky – Bc. Daniel Bernt
Bc. Daniel Bernt
Diplomová práce
Vývoj nového typu nápoje na bázi sladké syrovátky
Development of a new type of drinks based on sweet whey
Anotace:
Syrovátkou je označováno mléčné sérum, které se odděluje jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohů. Jedná se o velmi cenný a dostupný zdroj živin v podobě bílkovin, laktózy, minerálních látek a také vitamínů. Syrovátka se v současné době využívá převážně v potravinářském průmyslu pro výrobu proteinových doplňků, nápojů na bázi syrovátky a sportovních drinků, rovněž se používá v procesech pro …víceAbstract:
Whey is identified as milk serum, which is separated as a byproduct during the production of cheese and curd. It is a highly valuable and accessible source of nutrients including proteins, lactose, minerals and vitamins. Currently, whey is primarily used in the food industry for the production of protein supplements, whey-based beverages and sports drinks. Additionally, it is also utilized in the production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BERNT, Daniel. \textit{Vývoj nového typu nápoje na bázi sladké syrovátky}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/rgu1uf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Export potential of Czech winemakers in the Vietnamese market
Daria Polishchuk -
Marketing Strategy for Market Entry of Škoda Auto Group to the Vietnamese Market
Thang Nguyen Viet -
Návrh receptury nového syrovátkového nápoje pro český a vietnamský trh
Klára Trunečková -
Trh potravin pro alergiky v ČR
Kristýna Hrůzová -
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai
Název
Vložil
Vloženo
Práva