Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin – Ing. Eva Koubová
Ing. Eva Koubová
Doctoral thesis
Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin
The influence of storage and technological treatments on the content of selected biological active substances in non-traditional cereals
Abstract:
Dizertační práce reflektuje vzrůstající zájem spotřebitelů o netradiční obiloviny jako suroviny pro lidskou výživu. Mezi tyto patří zejména kamut, rýže s černými či červenými obalovými vrstvami, divoká rýže, quinoa s barevnými obalovými vrstvami či milička habešská. Dizertační práce se zabývá stanovením obsahu základních nutričních a vybraných biologicky aktivních látek netradičních obilovin, následným …moreAbstract:
Currently, there is an increasing interest in non-traditional sources of raw materials for human nutrition, including non-traditional cereals. These include, for example, kamut, rice with black or red cover layers, wild rice, quinoa with colour cover layers ort eff. The dissertation deals with determination of the contents of basic nutritional and selected biologically active substances in non-traditional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 2. 2020
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2020
- Supervisor: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOUBOVÁ, Eva. \textit{Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/rjop46/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Koubová, Eva. Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin. Zlín, 2020. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová