Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin – Ing. Eva Koubová
Ing. Eva Koubová
Disertační práce
Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin
The influence of storage and technological treatments on the content of selected biological active substances in non-traditional cereals
Anotace:
Dizertační práce reflektuje vzrůstající zájem spotřebitelů o netradiční obiloviny jako suroviny pro lidskou výživu. Mezi tyto patří zejména kamut, rýže s černými či červenými obalovými vrstvami, divoká rýže, quinoa s barevnými obalovými vrstvami či milička habešská. Dizertační práce se zabývá stanovením obsahu základních nutričních a vybraných biologicky aktivních látek netradičních obilovin, následným …víceAbstract:
Currently, there is an increasing interest in non-traditional sources of raw materials for human nutrition, including non-traditional cereals. These include, for example, kamut, rice with black or red cover layers, wild rice, quinoa with colour cover layers ort eff. The dissertation deals with determination of the contents of basic nutritional and selected biologically active substances in non-traditional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 2. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2020
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOUBOVÁ, Eva. \textit{Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin}. Online. Disertační práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/rjop46/.
Jak správně citovat práci
Koubová, Eva. Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin. Zlín, 2020. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová