Barbora Fiedorová

Bakalářská práce

Možnosti zvýšení obsahu nutričně cenných látek a vlákniny v pekárenských výrobcích

Possibilities of Increasing the Content of Nutritionally Valuable Substances and Fiber in Bakery Products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku nutričně cenných látek a možnosti jejich přidávání do potravin. V práci je shrnuto, co jsou to jednotlivé nutričně cenné lát-ky, kde je najdeme a v jaké formě jimi můžeme fortifikovat potraviny a to především pekárenské výrobky. Jelikož jsou tyto výrobky spotřebiteli konzumovány v poměrně velkém množství, jeví se pečivo jako ideální potravina pro obohacení …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the issue of nutritionally valuable substances and the possibility of their addition to food. The thesis summarizes what are the indivi-dual nutritionally valuable substances, where we can find them and in what form we can fortify food with them, especially bakery products. These products are consumed in relatively large quantities, so they are suitable for enrichment …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta