Evropský sortiment odrůd a genotypů kdouloně(Cydonia oblonga) a jejich potravinářský význam – Bc. Markéta ŽERAVOVÁ
Bc. Markéta ŽERAVOVÁ
Diplomová práce
Evropský sortiment odrůd a genotypů kdouloně(Cydonia oblonga) a jejich potravinářský význam
European assortment of cultivars and genotypes of quince (Cydonia oblonga) and their food meaning
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo popularizovat plody kdouloní a přispět k novým znalostem a dalšímu rozšiřování tohoto ovocného druhu v podmínkách střední Evropy. Celkem u 29 odrůd a genotypů byly provedeny chemické analýzy za účelem zjištění technologicky a nutričně významných látek. U jednotlivých odrůd a genotypů byly stanoveny obsahy sušiny, refraktometrické sušiny, organických kyselin, pektinů a vybraných …víceAbstract:
The aim of this thesis was to popularize the quince and contribute to new knowledge and another extending of this kind of fruit in specifications of the Central Europe. There were made chemical analysis of 29 cultivars and genotypes to investigate technologically and nutrinitional important matters. There were determined contents of dry matter, soluble solid content, organic acids, pectins and selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14593
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽERAVOVÁ, Markéta. \textit{Evropský sortiment odrůd a genotypů kdouloně(Cydonia oblonga) a jejich potravinářský význam}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/rlec3l/.
Jak správně citovat práci
ŽERAVOVÁ, Markéta. Evropský sortiment odrůd a genotypů kdouloně(Cydonia oblonga) a jejich potravinářský význam. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin