Bc. Petra Šťavíková

Diplomová práce

Sledování parametrů zrání mladého bílého vína

Monitoring the ageing parameters of young white wine
Anotace:
Zrání mladého vína je jednou z důležitých fází při jeho výrobě z toho důvodu, že v tomto okamžiku se víno připravuje na proces lahvování. Je tedy nutné zajistit stabilitu a kvalitu vína a zabránit například jeho oxidaci. Záměrem diplomové práce bylo sledování změn mladého bílého vína během jeho výroby a zrání. V rámci analyzovaných odrůd (Sauvignon, Děvín, Ryzlink vlašský a cuvée Rulandské bílé a Chardonnay …více
Abstract:
The ageing of a young wine is one of the most important stages in its production, because in this phase the wine is prepared for the bottling process. It is necessary to ensure the stability and quality of the wine and to prevent, for example, oxidation. The aim of this thesis was to monitor the changes in young white wine during its production and ageing. Within the analyzed varieties (Sauvignon Blanc …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
  • Oponent: Dagmar Skopalová Štěrbová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin