Stanovení vybraných látek v různých stádiích kvasného procesu medoviny – Ing. Šárka Melicharová
Ing. Šárka Melicharová
Master's thesis
Stanovení vybraných látek v různých stádiích kvasného procesu medoviny
Determination of selected substances in different stages of fermentation proces of mead
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo stanovení ethanolu, sacharidů a 5-hydroxymethylfurfuralu v různých stádiích kvasného procesu medoviny pomocí separačních technik. Obsah ethanolu byl stanoven pomocí plynové chromatografie s plamenově ionizačním detektorem. Pro stanovení sacharidů byla využita kapalinová chromatografie ve spojení s refraktometrickým detektorem a pro stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu …moreAbstract:
The aim of this thesis was the determination of ethanol, saccharides and 5-hydroxymethylfurfural in various stages of fermentation of mead using separation techniques. The content of ethanol was measured by gas chromatography with a flame ionization detector. Liquid chromatography with refractive index detector was used for the determination of saccharides and micellar electrokinetic capillary chromatography …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2016
- Supervisor: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MELICHAROVÁ, Šárka. \textit{Stanovení vybraných látek v různých stádiích kvasného procesu medoviny}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/rmi22x/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Melicharová, Šárka. Stanovení vybraných látek v různých stádiích kvasného procesu medoviny. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Nové přístupy v ovlivnění selektivity v kapilární elektroforéze
Petra ŠVECOVÁ -
Stanovení rozdělovacích koeficientů derivátů fentanylu pomocí kapilární elektroforézy
Ester DRASTÍKOVÁ -
Analýza reaktivních forem kyslíku v rostlinných tkáních pomocí kapilární elektroforézy s laserem indukovanou fluorescenční detekcí
Jan Schejbal -
Analýza ftalátů pomocí kapilární elektroforézy
Kristýna HOZÁKOVÁ -
Analýza pyrrolizidinových alkaloidů pomocí kapilární elektroforézy s prekoncentrací v pokrytých kapilárách
Nikola Kratochvílová -
Kapilární elektroforéza vybraných peptidů a steroidů
Radka Millionová -
Online prekoncentrační techniky v kapilární elektroforéze pro zakoncentrování z velkého objemu vzorku
Jaroslava Sadílková -
Optimalizace mikrofluidického rozhraní pro on-line spojení \nl{}kapalinové chromatografie a kapilární elektroforézy
Václav Šimánek