Kristýna Vitoušová

Bakalářská práce

Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin

Chia seeds as a source of antioxidants and essential fatty acids
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh funkční potraviny, a to Chia semena. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi Chia semen. Následně je rozebráno jejich složení a obsah nejdůležitějších složek, zejména antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Jsou popsány jejich vlastnosti, využití a vliv na lidské zdraví. A v poslední řadě jsou zmíněny analytické metody, využívané …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on a new type of functional food, Chia seeds. The general characteristics and properties of Chia seeds are mentioned in the first part. Than their composition and content of the most important components, especially antioxidants and essential fatty acids is summarized. Their properties, use and effects on human health are described. Finally, the analytical methods used …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vitoušová, Kristýna. Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma