Vliv přídavku vlákniny na kvalitu fermentovaných mléčných výrobků s obsahem probiotik – Katerina Vihanova
Katerina Vihanova
Diplomová práce
Vliv přídavku vlákniny na kvalitu fermentovaných mléčných výrobků s obsahem probiotik
Effects of fiber addition on probiotic fermented milk products quality
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem přídavku vlákniny na kvalitu probiotických fermentovaných mléčných výrobků. Stručně, co je to vláknina (definice), jak ji dělíme (rozpustná, nerozpustná), jaké zdroje vlákniny jsou nebo mohou být používány v potravinářství (výčet), jaké pozitivní účinky má a proč by mohlo být dobré ji dávat do probiotických výrobků (jak působí na probiotika). V experimentální části …víceAbstract:
Thesis is dedicated to an influence of a fiber addition on quality of fermented dairy products. The theoretical part is divided into three subsections. In brief, what fiber is, how do we divide it (soluble, insoluble), sources that could be used in a food industry, which positive effects does fiber have on a consumer and why is it beneficial to fortify dairy products containing probiotik bacteria. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VIHANOVA, Katerina. \textit{Vliv přídavku vlákniny na kvalitu fermentovaných mléčných výrobků s obsahem probiotik}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/rvsst8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Anton Miroshnichenko -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Sára HONZEJKOVÁ -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ -
Prebiotika a jejich využití v potravinářství
David Šilha -
Stanovení vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas na přístroji ANKOM Fiber Analyzer.
Lenka DLABAČOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva