Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku – Bc. Kristýna DOUBRAVOVÁ
Bc. Kristýna DOUBRAVOVÁ
Master's thesis
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Sensory evaluation and acceptance of dairy products and analogues by milk fat substitution
Abstract:
Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla část nebo celý podíl mléčného tuku nahrazena tukem rostlinným, a dále vyhodnotit preference u vybrané skupiny hodnotitelů. Za tímto účelem byla uskutečněna senzorická analýza tří párů …moreAbstract:
Sensory quality of milk products where milk fat was replaced with vegetable fat might have an influence on consumer preferences. The objective of the thesis was to evaluate sensory properties of milk products and products in case of which a part or the whole share of milk fat is replaced with the vegetable one and furthermore, to assess the preferences in case of the selected group of evaluators. For …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOUBRAVOVÁ, Kristýna. \textit{Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2021. Available from: https://theses.cz/id/s8r5t9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
DOUBRAVOVÁ, Kristýna. Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku. Č. Budějovice, 2021. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Products´ Quality
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů
Veronika LAFATOVÁ -
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Martin Kaňka -
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu
Monika HANZLÍKOVÁ -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
Markéta BRABCOVÁ -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
Petra VAROUSOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights