Helena BAČOVÁ

Bakalářská práce

Texturní vlastnosti tavených sýrů vyrobených s použitím binárních směsí karagenanu a alginátu

The texture Properties of Processed Cheese with Binary Mixtures of Carageenan and Alginate
Anotace:
Tato práce se zabývá tavenými sýry a studuje vliv binárních směsí alginátu sodného a kappa-karagenanu na tvrdost, relativní lepivost, kohezivnost a pH těchto výrobků. Pro účely experimentu byly použity různé poměry přídavku alginátu a karagenanu, přičemž tyto poměry byly voleny s následující vzrůstající tendencí po 10 % (0:100; 10:90;...; 90:10; 100:0). Celkový přídavek binárních směsí byl konstantní …více
Abstract:
This work deals with influence of binary mixtures of sodium alginate and kappa-carrageenan on hardness, relative adhesiveness, cohesiveness and pH of processed cheese. Addition of different ratios of sodium alginate and kappa-arrageenan were used in the experiment. These ratios of individual hydrocolloids were chosen with the increasing trend by step of 10 % (0:100; 10:90;...; 90:10; 100:0). The total …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2012
Zveřejnit od: 11. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2012
  • Vedoucí: Ing. Gabriela Nagyová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BAČOVÁ, Helena. Texturní vlastnosti tavených sýrů vyrobených s použitím binárních směsí karagenanu a alginátu. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 11. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe