Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice – Bc. Václav Maťátko
Bc. Václav Maťátko
Diplomová práce
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Effect of fat type on the quality of the biscuits prepared from colored wheat grain
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši na téma vlivu použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených z mouky ze zrna barevné pšenice a zároveň porovnat, zda jsou patrné rozdíly mezi laboratorně vyrobenými vzorky sušenek z mouky z purpurové odrůdy pšenice ve srovnání se sušenkami ze standardní mouky. V rámci literární rešerše jsou představeny barevné odrůdy pšenic, jejich možný zdravotní …víceAbstract:
The aim of this thesis was to conduct literature research on the topic of the effect of fat type on the quality of biscuits prepared from colored wheat grain and to find out whether there are differences between cookies from purple wheat flour and standard flour and to compare them. In the first part of the thesis, details of colored wheat grain, their possible health significance, the technology of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Maťátko, Václav. Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Zkrmování pšenice s vyšším obsahem anthokyanů u nosnic v závěru snášky
Iva Trněná -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Pšenice s barevným zrnem - obsahové látky
Patrik Kosztolányi