Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice – Bc. Václav Maťátko
Bc. Václav Maťátko
Master's thesis
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Effect of fat type on the quality of the biscuits prepared from colored wheat grain
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši na téma vlivu použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených z mouky ze zrna barevné pšenice a zároveň porovnat, zda jsou patrné rozdíly mezi laboratorně vyrobenými vzorky sušenek z mouky z purpurové odrůdy pšenice ve srovnání se sušenkami ze standardní mouky. V rámci literární rešerše jsou představeny barevné odrůdy pšenic, jejich možný zdravotní …moreAbstract:
The aim of this thesis was to conduct literature research on the topic of the effect of fat type on the quality of biscuits prepared from colored wheat grain and to find out whether there are differences between cookies from purple wheat flour and standard flour and to compare them. In the first part of the thesis, details of colored wheat grain, their possible health significance, the technology of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAŤÁTKO, Václav. \textit{Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/s9wk9t/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Maťátko, Václav. Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Zkrmování pšenice s vyšším obsahem anthokyanů u nosnic v závěru snášky
Iva Trněná -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Pšenice s barevným zrnem - obsahové látky
Patrik Kosztolányi