Jana Prudičová, DiS.

Bakalářská práce

Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení kvality masa a masných výrobků

Application of Raman Spectroscopy for Quality Assessment of Meat and Meat Products
Anotace:
Tato práce je věnována metodě Ramanovy spektroskopie a možnostem jejího využití v masném průmyslu. Ramanova spektroskopie je metoda vhodná pro identifikaci složek materiálu. V masném průmyslu jde o zcela novou metodu. V této práci je stručně popsán princip Ramanova jevu, včetně výhod a nevýhod této metody pro hodnocení biologických vzorků. Těžiště této práce je ve zpracování studií, které popisují …více
Abstract:
This thesis is devoted to the method of Raman spectroscopy and application in the meat industry. Raman spectroscopy is suitable method for the identification the components of materials. In the meat industry, it is a completely new method. In this thesis there is described the principle of the Raman effect, including advantages and disadvantages of this method for the evaluation of biological samples …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Prudičová, Jana. Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení kvality masa a masných výrobků. Kroměříž, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků