Ing. Roman Maco
Doctoral thesis
Regulácia kvality zrna sladovnického jačmeňa
Regulace kvality zrna sladovnického ječmene
Abstract:
Disertační práce byla zaměřena na popis a testování nových postupů a přípravků pro regulaci kvality a výnosu zrna sladovnického ječmene. Mezi kvalitativní parametry patřily obsah N-látek, hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikost zrna a obsah škrobu. K těmto stanovením bylo přidáno určení velikosti kořenového systému a korelace mezi kořenovým systémem a výnosotvornými prvky (počet odnoží, počet …moreAbstract:
The dissertation was aimed at describing and testing new procedures and preparations to regulate the quality and yield of malting barley grain. The quality parameters included, N-substance content, thousand grain weight, specific weight, grain size and starch content. To these determinations were added the determination of the size of the root system and the correlation between the root system and …moreAbstract:
Dizertačná práca bola zameraná na popísanie a preverenie nových postupov a prípravkov na reguláciu kvality a výnosu zrna sladovníckeho jačmeňa. Kvalitatívne parametre zahrňovali, obsah N-látok, hmotnosť tisíc zŕn, objemovú hmotnosť, veľkosť zrna a obsah škrobu. K týmto stanoveniam sa pridalo aj stanovenie veľkosti koreňového systému a korelácie medzi koreňovým systémom a výnosotvornými prvkami (počet …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 7. 2024
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Radim Cerkal, doc. Ing., Ph.D., Ivo Hartman, Ing., Jiří Mlček
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesDoctoral programme / field:
Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products