Bc. Pavla Šubertová

Master's thesis

Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů

The impact of kappa-carrageenan addition and potassium emulsifying salts to selected properties of processed cheeses
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda draselné tavicí soli a přídavek kappa karagenanu mají vliv na vybrané vlastnosti tavených sýrů. Jsou v ní podány informace o surovinách, které se k výrobě tavených sýrů používají. Jsou zde popsány draselné a sodné fosforečnany a jejich funkce při výrobě tavených sýrů. Taktéž jsou charakterizovány hydrokoloidy, které byly v této diplomové práci použity k …more
Abstract:
The aim of this thesis was to find out whether potassium emulsifying salt and the addition of kappa carrageenan has an effect on the selected properties of processed cheeses. It contains information about the raw materials used to make processed cheeses. Potassium and sodium phosphates and their functions in the production of processed cheeses are described here. The hydrocolloids that were used in …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2023

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Šubertová, Pavla. Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe