Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů – Bc. Pavla Šubertová
Bc. Pavla Šubertová
Master's thesis
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
The impact of kappa-carrageenan addition and potassium emulsifying salts to selected properties of processed cheeses
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda draselné tavicí soli a přídavek kappa karagenanu mají vliv na vybrané vlastnosti tavených sýrů. Jsou v ní podány informace o surovinách, které se k výrobě tavených sýrů používají. Jsou zde popsány draselné a sodné fosforečnany a jejich funkce při výrobě tavených sýrů. Taktéž jsou charakterizovány hydrokoloidy, které byly v této diplomové práci použity k …moreAbstract:
The aim of this thesis was to find out whether potassium emulsifying salt and the addition of kappa carrageenan has an effect on the selected properties of processed cheeses. It contains information about the raw materials used to make processed cheeses. Potassium and sodium phosphates and their functions in the production of processed cheeses are described here. The hydrocolloids that were used in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠUBERTOVÁ, Pavla. \textit{Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/snrf2s/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šubertová, Pavla. Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová -
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na texturní a organoleptické vlastnosti tavených sýrů
Jiří NEKVAPIL -
Vliv složení binárních a ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Lucie GALIOVÁ -
Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Štěpánka Slavíková