Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů – Lucie Charamzová
Lucie Charamzová
Bakalářská práce
Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů
The Effects of Production and Storage Parameters on a Sensorical Properties of Yogurt
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá technologií výroby jogurtů. Samotným cílem této bakalářské práce je na základě vyhodnocení senzorických dotazníků posoudit, jaké jsou nejoptimálnější parametry pro výrobu a skladování jogurtů. Rozdílným výrobním parametrem byla zvolena fermentační teplota 40 °C a 45 °C. Skladovací faktory byly rozlišeny rozdílnou teplotou skladování a to 4 °C, 8 °C a 12 °C. V praktické …víceAbstract:
This bachelor thesis concerns the technology of the production of yoghurt. The aim of this paper is to evaluate, based on reviewing the results of sensoric examination, the optimal parameters for producing and storing yoghurt. Different fermentation temperature (40 °C and 45 °C) was tested during the production process. During the storing process, different temperatures of 4 °C, 8 °C and 12 °C were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Charamzová, Lucie. Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů . Kroměříž, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný -
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Vliv podmínek fermentace na kvalitu ciderů
Anita Rejdlová -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková