Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií – Dominika ZAČALOVÁ
Dominika ZAČALOVÁ
Bakalářská práce
Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií
Determination of digestibility in chosen non-traditional cereal varieties
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá stravitelností vybraných netradičních druhů obilovin. V teoretické části práce jsou charakterizovány obiloviny jako takové, jejich chemické složení a vlastnosti. Dále jsou charakterizovány jednotlivé druhy obilovin běžně pěstované v České republice a některé netradiční druhy. Další kapitola je věnována stravitelnosti, trávicí soustavě a mechanizmu trávení základních živin …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with the digestibility of selected non-traditional types of cereals. The theoretical part characterizes cereals, their chemical composition and properties. Further there are characterized the individual cereals commonly grown in the Czech Republic and some unusual species. Another chapter is devoted to digestion, digestive system and the mechanism of digestion of essential nutrients …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor:
15062
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZAČALOVÁ, Dominika. Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Průzkum trhu s netradičními druhy obilovin ve Zlínském a Jihomoravském kraji
Denisa Kočišová -
Využití netradičních druhů obilovin pro výrobu běžného pečiva
Dominika Siudová -
Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace
Veronika Konečná -
Kvalita osiv netradičních druhů obilovin
Ludmila Novotná -
Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern
Iva FRÝŽELKOVÁ -
Stravitelnost netradičních cereálií
Petr SVOBODA