Stanovení antioxidační kapacity potravinových doplňků – Veronika Kobédová
Veronika Kobédová
Bakalářská práce
Stanovení antioxidační kapacity potravinových doplňků
Determine of Antioxidant Capacity of Dietary Supplements
Anotace:
Bakalářská práce byla zaměřena na stanovení koncentrace volných radikálů EPR spektroskopií. V teoretické části byly uvedeny typy volných radikálů, jejich funkce v lidském organismu, rozdělení antioxidantů a metody, kterými lze stanovit antioxidační aktivitu. V experimentální části bylo popsáno stanovení antioxidační kapacity potravinových doplňků Wobenzymu, Phlogenzymu a jejich složek pomocí roztokové …víceAbstract:
This bachelor thesis was aimed at determining the concentration of free radicals EPR spectroscopy. The theoretical part focused the types of free radicals, their functions in the human body, antioxidants and distribution methods that can determine antioxidant activity. In the experimental section described the determination of the antioxidant capacity of dietary supplements, Wobenzym, Phlogenzym and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 8. 2014
- Vedoucí: prof. Ing. Jaromír Vinklárek, Dr.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kobédová, Veronika. Stanovení antioxidační kapacity potravinových doplňků. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály
Práce na příbuzné téma
-
Eminent Role of Electron Paramagnetic Resonance for the Analysis of Spin Systems in Modern Low-Dimensional Materials
Zdeněk BAĎURA -
Detection of carbon-centered radicals in heart mitochondria using electron paramagnetic resonance spectroscopy
Vendula PACULOVÁ -
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub
Marcela Hádrová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová