Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky – Bc. Jitka Gajárková
Bc. Jitka Gajárková
Master's thesis
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Antioxidant Activity and Polyphenol Content in Lemon Balm and Dead Nettle Extracts
Abstract:
V teoretické části diplomové práce je charakterizována meduňka lékařská a hluchavka bílá, jejich vlastnosti a složení, dále popis antioxidantů a metod využívaných k jejich stanovení. Praktická část se zabývá stanovením celkového obsahu polyfenolických látek a analýzou vybraných fenolických látek v extraktech meduňky a hluchavky metodou HPLC s DAD detekcí. Také byla určena antioxidační aktivita spektrofotometrickými …moreAbstract:
In the theoretical part of the diploma thesis, lemon balm and white nettle are characterized as well as their properties and characteristics of antioxidants and the methods used for their evaluation. The practical part deals with the determination of the content of polyphenolic substances and the analysis of selected phenolic compounds in extracts of lemon balm and white nettle by the HPLC with DAD …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2024
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GAJÁRKOVÁ, Jitka. \textit{Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/stguyj/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Gajárková, Jitka. Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda