Kvalita života u nemocného s celiakií – Markéta BISKUPOVÁ
Markéta BISKUPOVÁ
Bakalářská práce
Kvalita života u nemocného s celiakií
Quality of life in patient with celiac disease
Anotace:
V bakalářské práci se zabývám problematikou kvality života u nemocného s celiakií. V teoretické části jsem zahrnula základní poznatky o této nemoci. Následně poté se specifikuji na celoživotní bezlepkovou dietu. V další části jsem popsala péči o celiaka a jeho život. Stanovila jsem 5 hlavních cílů, které byly základem mé práce. V praktické části jsem pomocí standardizovaného rozhovoru zjišťovala, jak …víceAbstract:
The work deals with the issue of quality of life in a patient with celiac disease. In the theoretical part, I include basic knowledge about the disease. Thereafter specifying a lifelong gluten-free diet. In the next section I described the care the celiac and his life. I set five main targets were the basis for my work. In the practical part, I am using a standardized interview to find out how to assess …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2010
Identifikátor:
13816
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BISKUPOVÁ, Markéta. Kvalita života u nemocného s celiakií. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studiíPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta humanitních studiíBakalářský studijní program / obor:
Ošetřovatelství / Všeobecná sestra
Práce na příbuzné téma
-
"Bezlepková dieta" v odborné přípravě studentů hotelové školy a učebního oboru kuchař -číšník
Radka VRZALOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Implementace bezlepkového stravování v české gastronomii
Anna Brábníková -
Kvalita života žáků s diagnózou celiakie z pohledu učitelů základních škol
Kateřina Vodenková -
Vliv celiakie na kvalitu života člověka
Kateřina Davidová -
Vliv celiakie a jejích přidružených onemocnění na kvalitu života a edukaci jedince
Dagmar Černá