Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré – Bc. Markéta Kubecová
Bc. Markéta Kubecová
Diplomová práce
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
The content of vitamin C in the fruit juices and puree
Anotace:
Vitamin C je ve vodě rozpustný vitamin, nazývaný také jako askorbová kyselina. Prolidský organismus je esenciální a musíme ho přijímat potravou. Uplatňuje se v mnohabiologických procesech a je tedy důležitý pro správnou funkci organismu.Askorbová kyselina se nachází především v ovoci a zelenině, které tak mají významnýpodíl na příjmu vitaminu C ve stravě. Nejvyšší obsah vitamin C obsahuje čerstvé ovocea …víceAbstract:
Vitamin C is water-soluble vitamin, also called ascorbic acid. It is essential for humanorganism which is obtained from food. It is used in many biological processes and is thereforeimportant for the proper function of the organism.Ascorbic acid is mainly found in fruits and vegetables which have a significant shareof vitamin C intake in the diet. The highest content of vitamin C contains fresh fruits …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Petra Hrádková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC
Eva SALVETOVÁ -
Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce
Kamila ŠIMÁNKOVÁ -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela
Název
Vložil
Vloženo
Práva